De Praktijk

Dr. Bé-Jan Otten is in 1987 in Enschede begonnen met zijn praktijk voor homeopathie. Hij heeft jarenlange ervaring in het behandelen van zowel volwassenen als van baby's, (kleine) kinderen en jongeren.

Bé-Jan heeft na zijn studie geneeskunde de huisartsenopleiding gevolgd en is daarna 5 jaar als huisarts werkzaam geweest. Tijdens deze werkzaamheden is hij in contact gekomen met de homeopathie en heeft hij de opleiding tot arts-homeopaat gevolgd bij de SHO (Stichting Homeopatische Opleidingen) in Wageningen. Daarna is hij gaan werken als homeopatisch arts en kon hij zich aansluiten bij de Artsenvereniging voor homeopathie in Nederland (AVIG/Vakgroep Homeopathie). Deze vereniging staat voor homeopathische geneeskunde die uitgeoefend wordt door artsen en is geďntegreerd in de algemene gezondheidszorg. De AVIG/Vakgroep Homeopathie stelt voorwaarden aan het kwaliteitsniveau van haar leden en stimuleert de wetenschappelijke ontwikkeling van de homeopathie.

Wat is het verschil tussen homeopaten en homeopathisch artsen?

In Nederland zijn er ruim 400 artsen die homeopathie toepassen. De artsen die lid zijn van de Artsenvereniging voor homeopathie (AVIG/Vakgroep Homeopathie) hebben na of tijdens hun geneeskundestudie (klassieke) homeopathie gestudeerd. Ongeveer 100 van hen zijn tevens huisarts of specialist. De andere 300 hebben zich helemaal toegelegd op de homeopathie en werken naast en vaak in nauwe samenwerking met huisartsen en specialisten. Er zijn ook ongeveer 600 'klassiek homeopaten'. De meeste van hen zijn geen arts. Als zij lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Klassieke Homeopathie (NVKH) hebben zij naast (klassieke) homeopathie wel enige medische kennis, maar niet op universitair niveau en zonder praktijk ervaring. (bron: AVIG/Vakgroep Homeopathie)